Viimeinen kesäpäivä joella 2019

Ilmassa oli viimeisen kesäpäivän tuntua. Ajelin kohti kotia ja reittivalintani kulki rantateitä pitkin. Viimeistään jokea ylittäessäni huomasin sen olevan kovassa käytössä. Kaikenmoisia purkkeja oli seilaamassa ja ihmisiä paljolti liikkeellä. Säätiedoitus oli luvannut seuraaville viikoille rajua keskilämpötilan laskua, joten nyt oli viimeiset hetket nauttia menneestä kesästä ja ottaa rennosti. Ei ollut vaikea päätös pakata kamppeet, kiinnittää traileri Jeeppiin ja lähteä kohti veneenlaskuramppia.

 

Vähänkin massasta poikkeavat veneet ovat huomioni mukaan yleisömagneetteja. Kauaa ei tarvitse olla edes parkissa odottamassa rampin vapautumista, kun tyyppejä alkaa keräytymään botskin ympärille tsiigailmaan meininkiä. Sillain Judas Priestinä ei tän kanssa pääse menemään oikeastaan minnekään. Eikä sen niin pitäisi ollakaan.

 

Pikatsekkauksen jälkeen, että kaikki on kondiksessa, oli aika heittää koneet tulille ja käydä pieni lenkki, jotta kone pääsee toimintalämpötilaansa. Tässä Fordin 460 kuutiotuumaisessa isolohkossa on 320 heppaa. Tunnel ram imusarja tuo vääntöä ylärekisteriin ja tottakai sen saa kiillotettua makeen näköiseksi. Ja pakosarjat on tietysti vedetty ylöspäin, ettei käy epäselväksi millaisesta pelistä on kyse.

 

 

Lämmin kesätuuli, auringonpaiste, V8 murina aalloilla cruisaten. Mikäs sen parempi tapa viettää kesäpäivää?

 

 

Tässä vähän vielä videomatskua joelta.

 

 

Kiitos, kun lukaisit tän artikkelin. Veneillään sillain vastuullisesti ja lapa pystyyn, kun kohdataan.

 

Tagged with:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *